Importanta iluminarii exterioare pentru casa ta

Exista o multime de motive pentru care este o idee buna sa adaugi iluminare exterioara in afara casei tale si in curte. Chiar daca optezi pentru iluminare exterioara doar pentru design, trebuie sa stii ca exista, de fapt, mult mai multe beneficii, la care poate nici nu te-ai gandit. 

 

Care este scopul iluminarii exterioare?

 

Scopul pentru care iluminam casa in exterior difera de la persoana la persoana. In general, este vorba de cresterea eficientei activitatilor umane pe timp de noapte si de a face  transportul, constructia, infrumusetarea orasului etc. în zonele exterioare sigure si confortabile.

 

Iluminat exterior - important sau nu?

 

Vremea calda si zilele mai lungi se apropie rapid. Aceasta schimbare de sezon vine cu o multime de activitati ce pot fi facute in aer liber. Nevoia de iluminare exterioara adecvata devine mai vitala ca niciodata.

Includerea de iluminatul exterior adecvat pentru gradina sau terasa ta este un aspect important al oricarui cadru exterior si aduce un plus de valoare casei tale.

Iluminatul exterior nu este doar un aspect de design, ci si un aspect de securitate. Un accent pe securitate poate duce la cresterea nivelului de iluminat in detrimentul stralucirii si sustenabilitatii in unele proiecte.

Iluminatul exterior este la fel de important ca si iluminatul interior. Ar trebui sa fie corect pozitionat si funcțional, pentru a oferi o atmosfera relaxanta si în acelasi timp siguranta.

Iluminatul exterior are un impact mare si asupra intregului aspect al gradinii si al terasei tale. Tocmai de aceea trebuie sa acorzi o deosebita atentie modului in care iti pozitionezi corpurile de iluminat exterior.

In zilele noastre exista atat de multe idei functionale de iluminat, trebuie doar sa o gasesti pe cea care se potriveste cu exteriorul casei tale.

 

Iluminat exterior - cele mai importante aspecte

 

Iluminare - Acesta este motivul evident pentru care majoritatea oamenilor opteaza pentru iluminat exterior. Vrei un mod de a lumina exteriorul casei tale pentru acele momente in care ai musafiri si vrei sa petreci timpul in gradina sau pe terasa. Chiar daca aceste seri nu sunt atat de dese, ar trebui să ai o iluminare corespunzatoare pentru a te putea bucura totusi de ele.

Frumusete - Iluminatul exterior poate fi folosit pentru a crea ambianta terasei tale. Prin iluminat exterior poti face ca terasa si gradina ta sa arate minunat chiar si din afara curtii. Sa-ti iluminezi curtea aduce un plus de eleganta casei tale.

Siguranta - Prin iluminarea curtii cresti siguranta pe timp de noapte. E important ca in curte sa ai niste corpuri de iluminat exterior adecvate, pentru ca tu si membrii familiei tale sa fiti in siguranta.

Securitate - Securitatea este un alt factor important pentru utilizarea luminilor exterioare. Prin iluminarea cailor de intrare, a partilor intunecate din curte si a garajelor, proprietarii de case pot ajuta la descurajarea potentialilor intrusi.